Het uniform

Met het dragen van het scoutsuniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging.

Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch. Het scoutsuniform bestaat voor iedereen in alle takken uit een aantal zelfde eenvoudige basisstukken, goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, bruin-groene trui en groene korte of lange broek of rok.

Kapoenen dragen een rode Kapoenentrui van onze Sint-Aloysiusscouts, ook zijn alle stukken in kapoenenmaten beschikbaar. Welpen en kabouters kunnen een groene pet dragen. Het scoutsuniform kan je kopen via de webshop of in één van de Hopper winkels.

We zien leden en leiding graag in een verzorgd scoutsuniform. De manier waarop het scoutsuniform wordt gedragen, sober of frivool, maakt niet uit, maar al te streng optreden omtrent deze spelkledij lijkt ons ongepast. Het officiële scoutsuniform is uitsluitend te koop via de Hopper winkels.