Sint – Aloysiusscouts

Takken

Kapoenen (6 – 8 jaar)

De jongste tak binnen onze scouts. Het leven van een kapoen is één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Gedurende het jaar spelen we bosspelen, pleinspelen, knuttselen, … Hierbij leren ze samenwerken in groep, terwijl ze natuurlijk ook ontzettend veel plezier maken.

wouters & wolven ( 8 – 11 jaar)

Een tak ouder zijn de wouters en wolven. Zij doen niets liever dan nieuwe dingen ontdekken. Ze krijgen dan ook ruimte en kansen om uit te proberen en van elkaar te leren. Bij onze spelen worden wouters/wolven voortdurend uitgedaagd zodat ze steeds geprikkeld worden. Uiteraard hoort hier ook de nodige dosis fantasie bij. Maar deze inkleding leunt steeds dichter bij de realiteit. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar een casino of organiseren ze een feestje.

Jonggivers & jongverkenners ( 11 – 14 jaar)

Bij de jonggivers/jongverkenners wordt het menens: vlotten bouwen, tafels sjorren, vuren bouwen, trektochten maken en in kleinere tenten slapen. Kortom, hier leren we ze wat scouting nu echt betekent. Jonggivers/jongverkenners worden uit hun comfortzone getrokken en zo ontdekken ze in de scouts een heel nieuwe kant van zichzelf. Stilaan leren jonggivers dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Givers & verkenners ( 14 – 17 jaar)

Bij de givers/verkenners is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Bij de givers wordt de afstand tussen leiding en leden een stuk kleiner waardoor er veel meer inspraak is. Givers zijn reeds zelfstandig en willen graag als volwassene behandeld worden en krijgen hiervoor dan ook de nodige kansen. Er zijn echter ook momenten dat ze zo hard opgaan in een spel dat ze weer helemaal kapoen worden.

Groepsleiding

Als groepsleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren & structuren van de gehele werking van de scouts. Je bent eindverantwoordelijke voor het reilen & zeilen van de scouts. Zowel administratief, financieel, commercieel & communicatief. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor ouders, leden, leiding, buurt, parochie, district, gouw, verbond,…. De standpunten van de groepsraad & de takken wordt door jou naar buiten gecommuniceerd. KORTOM Als groepsleider koester je je eigen kindje(de scouts) en bewaar je het als een Goede huisvader…